NEZAUSTAVLJIVI FURY POBIJEDIO WILDERA I POSTAO SVJETSKI PRVAK U BOKSU

Spektakularni revanš za titulu teškaškog prvaka svijeta po WBC verziji između Deontayja Wildera i Tysona Furyja prekinuo je kut američkog boksera, iako se u prvi trenutak činilo da je to učinio sudija.

Odluka trenera je bila razumljiva zbog krvarenja iz Wilderovog uha, u kojem je moguće i pukao bubnjić nakon udarca Furyja iz prve runde. Ni Wilderu nije bilo jasno zašto je sudija prekinuo meč, ali kasnije mu je trener rekao da je on to napravio, na što je američki bokser razočaravajuće odgovorio “uredu”.

Već od samog početka gledali smo sjajnu borbu. Wilder je prvi otvorio udarcem desnicom, a nakon toga je Fury uzvratio s nekoliko napada pa je imao blagu prednost. Ni nastavak meča nije razočarao. Obojica su ispalili nekoliko odličnih udaraca, a Wilder je možda imao dva značajnija udarca u drugoj rundi. Fury je krenuo silovito u trećoj rundi i uspio uzdrmati protivnika desnim direktom. Wilder je potom pao nakon jednog udarca.

Odmah na početku pete runde Fury je ponovo uzdrmao Wildera. Prvak je jedva stajao, pao je nakon udarca u tijelo pa mu je sudija opet brojao. U šestoj rundi su dvije razmjene bile prilično izjednačene, a Wilder je kraj runde opet dočekao na konopcima. Konačna pobjeda došla je u sedmoj rundi kada Wilder jednostavno više nije mogao stajati na nogama niti pružati otpor novom prvaku Furyju.

Bokseri su za ovu borbu u startu ravnopravno podijelili sedam milijuna funti, a pola-pola podijelit će i zaradu od PPV, koja bi mogla, procjenjuje se, dosegnuti 60 milijuna funti.

Pripremio: H.B. Foto: Instagram

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik