PINGVIN SVAKE GODINE PREĐE 5000 MILJA DA BI POSJETIO ČOVJEKA KOJI MU JE SPASIO ŽIVOT!

Do sad smo svjedočili mnoštvu priča gdje su mačke, psi, pa čak i krave bili emocionalno povezani s ljudima. Ali, ovoga puta, glavni junak priče koja topi srca je pingvin Dindim.

Prije nekoliko godina, 71-godišnji Joao Pereira de Souza pronašao je Magellanovog pingvina prekrivenog uljem, kako na obalama plaže u Rio de Janeiru umire od gladi.

Joao tada nije ni slutio da je njihov susret početak jednog predivnog prijateljstva.

Od 2011. godine kada su se upoznali, pingvin koji je nastanjen na obalama Patagonije u Argentini i Čileu, posjećuje svog prijatelja udaljenog od njega čak 5000 milja od njega.

Svake godine, mali Dindim otputuje iz svog staništa kako bi proveo 8 mjeseci sa svojim prijateljem – umirovljenim ribarom Joaom u njegovoj kući.

Volim Dindima kao svoje vlastito dijete, a znam da voli i on mene. Nikome ne dozvoljava da ga dotakne, međutim, voli odmarati u mom krilu, dozvoljava mi da ga kupam, hranim sardinama i nosim kuda hoću“ izjavio je De Souza prilikom jednog intervjua.

De Souza vjeruje da mu je Dindim privržen od trenutka kada ga je spasio i odveo kući. Proveo je tjedan dana pomažući pingvinu da se oporavi, a kada je Dindim napokon povratio snagu, ribar ga je vratio u more.

Isprva nije želio da ode. Ostao je živjeti kod mene 11 mjeseci, a onda kada je promijenio perje – samo je nestao. Svi su mislili da se više nikad neće vratiti, ali on me posjećuje već četiri godine i svaki put je sve sretniji što me vidi. Kad se sretnemo maše repom poput psa i grli me od sreće”, dodao je ribar objasnivši da Dindim dođe svakoga lipnja i ostane sve do veljače kada se vrati natrag kući.

Dindim the Penguin: Nature's Weirdest Events

The remarkable story of Dindim the penguin, who swims thousands of miles every year to visit his best friend Joao… 🐧 #PenguinAwarenessDay

Objavljuje BBC Two u Petak, 20. siječnja 2017.

Nakon što je čuo ovu zanimljivu priču, biologičar Joao Paulo rekao je da prvi put čuje za ovakvo što. „Mislim da pingvin živi u uvjerenju da je Joao član njegove porodice, a ujedno i pingvin“, rekao je on.

Pingvini su inače prepoznatljivi po tome što su odani svojim partnerima sve do kraja života.

I.B., Facebook

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik