ROCK NIJE MRTAV: DIVLJE JAGODE PROSLAVILE 40 GODINA KARIJERE U SARAJEVU!

Kultni rock band “Divlje jagode” slavi ove godine punih 40 godina postojanja. Forontmen sastava Zele Lipovača osnovao je “jagode” u Zagrebu dok je studirao vanjsku trgovinu i otada je sve povjest.

Kako je danas na promociji novog albuma i proslavi okruglog rođendana u Sarajevo kazao Zele, teško je sažeti sve te godine na jednoj promociji, ali neki događaji vas ipak odrede.“Bend sam osnovao u Zagrebu, ali nije bilo vajba između grada i nas. Onda sam naprasno odlučio prekinuti fakultet, nazvao oca i rekao mu kako napuštam sve i selim se u Sarajevo i bit ću svirač. On isprva nije vjerovao, ali je prihvatio moju odluku,”  izjavio je Lipovača.

Tijekom 40 godina u bendu se smijenilo nekoliko pjevača, ali prvi i originalni pjevač Toni Janković danas je ponovno član sastava, nakon nekoliko godina pauze. Bilo je osvježenje vidjeti mlade snage udružene sa iskusnim rockerima kako pružaju onaj poznati zvuk.

Zele je okupio mladu ekipu koja zaista sjajno zvuči i u ovako ograničenim klupskim uvjetima. Bendu se na stageu pridružio i pjevač Tifa, koji je otpjevao nekoliko pjesama, među njima i kultni hit “Sarajevo, ti i ja”.

Ove godine izašao je i novi album “Jukebox” koji je izdala Croatia Records i koji je posvećen Mustafi Ismailovskom – Mucu, klavijaturistu originalne postave, ali i publici koja je vjerno svih ovih godina uz njih.

S.M

Foto: S.M

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik