MIRANDA IZ “SEKS I GRADA” POSLALA MOĆNU PORUKU:”BUDI DAMA, NAPUMPAJ USTA!”

“Ukloni dlake. Obrij noge. Obrij pazuhe. Obrij bikini zonu. Depiliraj lice. Depiliraj ruke. Depiliraj obrve. Ukloni nausnice. Pokrij ožiljke. Pokrij strije. Napumpaj usta,” govori hollywoodska glumica Cynthia Nixon u videu koji je režirao Paul McKlein a objavio magazin “Girls.Girls.Girls”

A onda kreće nabrajanje svega što se od žena danas učekuje, uz ironiju, koja je novi stil poručivanja u Hollywoodu. “Nemoj bit previše debela, a ni premršava. Nemoj jesti ugljikohidrate, moraš smršaviti. Izgledaš kao kostur. Zašto samo ne pojedeš nešto?,”  riječi su koje ponavlja karizmatična glumica poznata po ulozi Mirande u seriji “Seks i grad“.

Pjesma Camille Rainville izravno govori o tome kako je biti žena i neprestano ispunjavati tuđa očekivanja, kao i kontradiktornostima koje može čuti tijekom svog života, kao i o društvenom pritisku koji je na svakoj ženi, kako se treba ponaštia i kako treba izgledati.

Video, koji je postao viralan, većinom komentiraju kao brutalno dobru kampanju koja slavi slobodu žena i to – bez cenzure. Oni koji misle suprotno, većinom smatraju kako je to samo još jedna “femistična fama“!

Video-snimka prikazuje tijela žena koje su preživjele rak dojke, montaža Harveya Weinsteina, našminkanih djevojčica, ali i uspješnih hrabrih žena koje javnost smatra “problematičnim”.

S.M

Foto: YouTube Printscreen

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik