UZ POMOĆ OVIH TRIKOVA RIJEŠITE SE PODOČNJAKA!

Niko ne voli tamne, crne neprijatelje koji nam se nalaze ispod očiju. Podočnjaci čine da izgledamo staro, umorno i iscrpljeno. Uglavnom, kod podočnjaka je bitno odrediti njihov uzrok, da bi znali na koji način da im pristupimo jer uglavnom šminka nije od neke pomoći.

Promijenite prehrambene navike

Ako su vam oči često natečene i imate podočnjake obratite pažnju na ono što jedete i pijete. Slane namirnice i alkohol djeluju na natečenost i zadržavanje vode u organizmu. Njihovim izbjegavanjem brzo će se smanjiti „vrećice“ ispod očiju i otečenost cijelog područja.

Izbjegavajte trljanje očiju

Trenje koje nastaje pri trljanju očiju može uzrokovati nastanak tamnih mrlja tj. pigmentaciju kože oko očiju. Također, trljanjem koža postaje crvenija pa možete izgledati i kao da ste plakali.

Spavajte na jastuku

Ako spavate na ravnom, bez jastuka, velika je mogućnost da će se višak vode u organizmu nakupiti i u području očiju te ćete se probuditi natečeni. Poduprite se jastukom (ili dva) kako bi cirkulacija bolje radila a otečenost oko očiju se smanjila.

Koristite adekvatnu zaštitu

S godinama koža oko očiju postaje prirodno tamnija, pa kako bi preduhitrili gene, ali i štetan utjecaj vanjskih faktora (sunce, hladnoća, vjetar, snijeg) zaštitite kožu kvalitetnom kremom sa zaštitnim faktorom (najmanje 30) – čak i zimi. Izbjegavajte direktan kontakt s očima. Sunčeve zrake mogu dodatno potamniti pigmentacije oko očiju, što podočnjake čini još uočljivijima i ružnijima.

Šminku nanosite prstenjakom

Ako nanosite korektor ili puder na lice prstima, neka to bude prstenjakom – jer je najslabiji od svih prstiju i najnježnije nanosi teksturu, posebno kada je u pitanju osjetljivo područje oko očiju. Što budete nježniji prema ovom području – to bolje.

Hladni oblozi od čajnih vrećica

Kada popijete čaj iskoristite priliku i stavite iscijeđenje vrećice na 10 minuta u hladnjak pa ih nanesite na kapke. Odmarajte s njima nekih 15-tak minuta kako bi povratili cirkulaciju i spriječili natečenost oko očiju. Preporučuje se zeleni i crni čaj jer sadrže tein koji smanjuje otekline, a biljni čajevi poput kamilice sadrže tvari koje smiruju upalu i crvenilo.

I.B., Facebook

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik