UZ PRAVE BOJE NE MOŽETE POGRIJEŠITI: 5 RELAKSIRAJUĆIH NIJANSI ZA VAŠ DOM!

Prilikom uređenja doba, posebnu pozornost trebamo posvetiti bojama. Boje imaju veliki utjecaj na nas, naše raspoloženje i psihu. Mogu nas opustiti, razveseliti, pomoći nam da se koncentriramo, ali nas i dekoncentrirati, unervoziti ili čak deprimirati.

Ukoliko nemate ideja koje bi boje mogle biti idealne za uređenje vašeg prostora, evo vam par ideja.

Bijela – kraljica jednostavnosti

Svi koji ne vole previše eksperimentirati i žude za jednostavnosti, biraju najpopularniju neutralnu boju. Ipak, ako ste se odlučili da bijela boja preovladava vašim prostorom, ne znači da on mora biti dosadan. Jednostavnost bijele boje možete razbiti dobro odabranim detaljima, koji će vašoj prostoriji dati sasvim drugi štih. Prostor ukrasite slikama raznih boja, biljkama, neobičnim rasvjetnim predmetima, prekrivačima ili dekama pastelnih nijansi te možda čak nekim velikim komadom namještaja u upečatljivoj boji.

Zelena – šarmantna i opuštajuća

U zelenoj boji ima nešto umirujuće, što vas čini opuštenijim kada uđete u prostoriju gdje ova boja preovladava.  Ukoliko se odlučite za zelenu, u svom ćete se interijeru osjećati smireno, opušteno ali i puni energije. Također, zelena se odlično uklapa sa ostalim bojama, pa neće  biti problem da je kombinujete sa bilo kojom od njih. Odličan je izbor za kupaonicu ili terasu – prostorije u kojima se najčešće opuštate nakon napornog dana.

Svijetloplava – morsko-nebeski sklad

Ovu kompleksnu boju možete interpretirati na više načina, a koji god da odaberete – nećete pogriješiti. Nježne nijanse plave djeluju smirujuće jer se povezuju s morem i nebom. Uvođenjem plave u svoj dom, dobiti ćete osjećaj sklada kakav ste uvijek željeli, a idealna je i za razbiti monotoniju.

Tamnoplava – boja godine

Tamnoplava je također odličan izbor za vaš dom. Pored toga što ove godine vrijedi za „boju godine“, ona se povezuje i s osjećajem povjerenja, pa će se vaši gosti osjećati sigurno prilikom posjete vašem domu. Odlična je za postizanje dramatičnog efekta kao i za unošenje topline  daška elegancije u prostor.

Ljubičasta – zagovornica luksuza

Zagasite nijanse ljubičaste prostoru će dati određenu dozu topline te stvoriti osjećaj udobnosti. Također, ova boja se povezuje s luksuzom i starim kraljevskim tradicijama. Ukoliko ne znate kojoj prostoriji bi je dodjelili, predlažemo da to bude dio gdje provodite vrijeme – knjižnica, ured, prostorija za druženje ili eventualno hodnik.

I.B., Facebook

Tagovi: , , , ,

Povezani članci:

Izbornik