ĆELAVI MUŠKARCI SU MNOGIM ŽENAMA MUŽEVNIJI

Ćelavi muškarci djeluju muževno, što dokazuju i neki od najpoželjnijih holivudskih frajera – Jason Statham, The Rock i Vin Diesel. Sveučilište u Pennsylvaniji provelo je istraživanje koje je pokazalo da ćelave muškarce velik broj ispitanika smatra samopouzdanijima i dominantnijim od ostalih muškaraca. Riječima komičara Larryja Davida: “Bilo tko može biti samopouzdan s gustom kosom. Ali samopouzdan ćelav muškarac – to je pravi dijamant!”

Ćelavi frajeri ne djeluju nam samo muževnije, mnogi ispitanici mislili su da su muškarci bez kose viši i snažniji no što to zaista jesu. Ipak, ćelavci ženama nisu nužno i zgodniji, pogotovo ako ne brinu o sebi. U jednom od testova, žene su mislile da su stariji i do 4 godine od svoje prave dobi. To znači da bi trebali paziti na figuru i biti uredni te žene osvajati samopouzdanjem koje je uvijek seksi.

Još jedan plus vezan je za karijeru. Na poslu bi muškarcima s glatkim glavama i bez kose mogli bolje proći, jer je isto istraživanje pokazalo da su bolji u pregovaranju iz jednostavnog razloga – ljudi se boje dominantnih figura pa će im prije popustiti. Istraživači su ćelavcima ponudili i praktičan savjet: ako već ćelavite, obrijte glavu – tako će vam samopouzdanje u trenu porasti.

Imperij tim

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik