KADA TE LJUBIMCI KOŠTAJU SMRTI

LJUBIMCI I PRIRODA, TREBA ZNATI GRANICU. Poznati australski “Lovac na krokodile” Steve Irwin imao je neizostavni show sa morskim i riječnim životinjama, gmazovima, čudovištima a naročito krokodilima do 2005. Ovaj zoolog, naturalist i televizijska zvijezda doista je izazivao do maximuma i ljubav i ljutnju životinja. Snimatelj je ispričao da je mislio da će imati najbolju scenu sa Steveom i otrovnom ražom kojoj se planirao Steve samo približiti, no iznenadilo ih je sve. Raža je divljački počela ubadati 100 puta u nekoliko sekundi u prsa. Raže imaju nekoliko oštrih i otrovnih bodlji na repu i koriste ih u samoobrani kad se osjećaju ugroženo. Oko srca je imao pet centimetara široku ranu iz koje je tekla krv i nije preživio kako je iznisio potresno njegov prijatelj snimatelj. Od brojnih krokodila i morskih pasa, baš raža sa kojom je imao prvi susret i koji nije planiran dugo.

Trenutak kada mu je raža zabila otrov u prsa. (live)

Četiri tigra napala su i usmrtila svjetski poznatog krotitelja tigrova Ettorea Webera (61), koji se s njima u cirkusu Circo Moira Orfei pored Barija pripremao za nastup. Bili su mu jedna od točki i ukrotio je jako puno životinja, a tigrove je volio posebno. 2019. godine Weber je s velikim mačkama uvježbavao točku kada ga je jedan od tigrova srušio. Ostala trojica su ga potom zaskočila i usmrtila i raskomadala da ni hitna pomoć nije mogla ništa a Weberovi suradnici nisu uspjeli otjerati životinje.

Michal Prašek (34) je vodio veliki rat sa vlastima Češke zbog kućnog ljubimca lava i lavice. Kako je dobio zabrane sve je ignorirao i ogradio svoj posjed. Kada je 2016 kupio lavicu i izveo vani na uzici sudarila se sa biciklisticom i došlo je do lakše ozljede. Lokalno stanovništvo često se bunilo zbog prisutnosti zvijeri u susjedstvu, a  Michal već je bio i kažnjavan zbog nezakonitog držanja i uzgoja životinja. Kako se nije moglo dokazati da je Prašek zlostavljao lavove, a u Češkoj nije bilo ni alternativnih smještaja za životinje, zvijeri nisu mogle biti prisilno uklonjene s njegova posjeda.

Beživotno tijelo Michala Prašeka u mjestu Zděchov na istoku Češke pronašao je njegov otac i odmah pozvao policiju. Nesretni muškarac ležao je mrtav u lavljem kavezu koji je bio zaključan iznutra.Prašeka je unakazio i ubio vlastiti lav Fufi star devet godina, kojega je dotični kupio i držao kao ljubimca na obiteljskom imanju, a osim njega, posjedovao je i lavicu koju je planirao pariti s Fufijem. Policija je morala ubiti zvijeri da priđe tijelu.

Imperij tim

Tagovi: , ,

Povezani članci:

Izbornik