TEŠKO SE PROBAVLJAJU, NE PRUŽAJU ENERGIJU: OVE NAMIRNICE BI ZA DORUČAK TREBALI IZBJEGAVATI

Svima je već poznato da je doručak najbitniji obrok u danu. Njime pripremamo organizam za naporne sate koji mu slijede.

Da bi organizmu pružili što više potrebne energije, bilo bi dobro ako bi preskočili ova tri jako česta doručka.

Voćni sokovi i jogurti

Kupovni voćni sokovi prepuni su šećera i aditiva. Oni energiju daju samo trenutno, a kroz kratko vrijeme će je nestati. Također, ovi sokovi nemaju veliku hranjivu vrijednost. Radije birajte svježu voćku bogatu vlaknima za regulaciju probave.

Proizvodi iz pekare

Peciva koja kupujemo u pekari vrlo su ukusna, ali ti proizvodi uglavnom sadrže velike količine aditiva, soli i šećera, što baš nije poželjna kombinacija za početak dana. Slana peciva zadržavaju vodu u organizmu, a lisnato tijesto teško se probavlja. Isto tako, peciva su siromašna hrannjivim vrijednostima koje su organizmu prijeko potrebne za normalan rad.

Masan i jak doručak

Doručak koji bi svakako ujutro trebalo zaobići je masna, teška i kaloričnu hranu poput pečenih jaja sa salamom, sendviča sa salamom i majonezom ili sličnim namazima. Ovakav doručak organizam dugo i teško probavlja, a velike količine nezdravih masnoća završiće u obliku masnog tkiva. Vaš organizam neće dobiti potrebne vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Ako volite ujutru jesti jaja, najbolje bi bilo da se odlučite za kuhana jaja ili jaje na oko uz krišku integralnog kruha i šoljicu čaja.

I.B., Facebook

Tagovi: , , ,

Povezani članci:

Izbornik