“ĐAVOLJA ODVJETNICA” OBOŽAVA BRANITI SILOVATELJE (video)

Uvjerljiva manipulatorica koja “vlada” sudnicama potpuno slomi žrtve silovatelja i dovede ih do nevjerodostojnosti. Iako brani moćnika Harveya Weinsteina kojem su prijatelji u državnom vrhu kongresu i senatu, Clintonovi, Bushevi, Obame i Trumpovi – nitko ga nije spasio suca ni svjedoka koji su mogli učvrstiti stav da je riječ o silovatelju. Kako nisu uspjeli do kraja dokazati teška silovanja javile su se nove žrtve tako da postupci tek sljede.

Harvey Weinstein, filmski mogul je koji je bio nedosanjano zamislivo optužen za silovanje a kamoli uhićen kao jedan od bossova Hollywooda. Njegovi filmovi su sveukupno osvojili 81 Oscara u raznim nominacijama. No njegova odvjetnica daje sve da žrtve prolaze novo iživljavanje na sudu. Nedodirljivi Weinstein kojega su brojne žene optužile za seksualno nasilje, od seksualnog uznemiravanja preko napastvovanja do silovanja što je i dovelo do Me Too pokreta je osuđen na osnovu dvije optužnice – kriminalnog seksualnog čina u prvom stupnju te silovanja u trećem stupnju, našom terminologijom osuđen je za seksualni napad. Porota sastavljena od pet žena i sedam muškaraca oslobodila ga je dvije najteže optužbe, za predatorski seksualni napad, za što se može dobiti doživotni zatvor, te silovanje Mann s predumišljajem.

Odvjetnica Donna Rotunno (đavolja odvjetnica New Yorka) pokušala je žrtvu koja je skrivala dijagnozu dovesti do toga da je bolesna, neuravnotežena, nevjerodostojna i da je htjela od silovatelja moć, novac pa je zatim spavala sa njim, zastupa tezu nije se radilo o silovanju nego sporazumnom sexu. Žrtve su bile izgubljene pored lavice koja trese pred sucem obranu klijenta i sasipa pitanjima, kako bi klijenta oslobodila doživotnog zatvora i uopće krivice. 4 tjedna suđenja je završilo. Iako je jamčila da neće biti kriv, proglašen je krivim i sudac je najavio presudu 11.03. kada će mu se izreći kazna te naložio da ga se sprovede u zatvor da je dočeka.

– Vi ste znali da Harvey Weinstein želi seks s mladim ženama – kazala joj je odvjetnica Donna Rotunno dok je sjedila na klupi za svjedoke.– Vi ste željeli povlastice koje seks s takvim muškarcem donosi, zar ne? Manipulirali ste moga klijenta kako biste dobili ono što ste željeli i na čemu ste mu zahvalni – kazala je Weinsteinova odvjetnica uplakanoj frizerki, nekadašnjoj nadobudnoj glumici. Ipak, porota je povjerovala Jessici Mann, premda je Donna Rotunno odmah nakon izricanja presude najavila žalbu.– Gospodin Weinstein je dobro primio presudu. – kazala je novinarima ispred zgrade suda.– On zna da bitka nije gotova, da ćemo se žaliti i da ćemo učiniti sve da dokažemo kako je seksualni čin između njega i gospođe Mann bio sporazuman. –

MOĆNIKA PRIVODE SUDU

Donna Rotunno, premda iza sebe ima 15-godišnju blistavu karijeru, ako se “blistavom” može nazvati karijera braniteljice optuženih za silovanje, tijekom koje je od oko 40 parnica izgubila samo jednu jedinu, danas je zvijezda mračnog sjaja. Njezina pojava, podignuta dizajnerskim štiklama u kojima se svaki dan pojavljivala u sudnici, znatno viša od svoga branjenika sagnutog nad hodalicu kojom se ispomaže u hodu, promišljeno je provokativna. To joj je osiguralo nastupe u najgledanijim terminima na CNN-u i drugim globalno najutjecajnijim televizijskim kanalima, a njezina izjava da se smatra “ultimativnom feministicom” s jedne joj strane jamči privlačnost, a s druge osudu, osobito samih organiziranih feministica širom svijeta.

Pored borbe za oslobađanje Weinsteina, Rotunno vodi, naime, i svojevrsan križarski rat protiv #MeToo pokreta za koji tvrdi da infantilizira žene i širi kult ženskog naivnog mučeništva te pritom kao da uživa u gnjevu koji izaziva. – Naš pravosudni sustav je takav da nam omogućuje reći što god želimo, no traži i da znamo da sve što netko izjavi nije nužno i istina – kazala je Rotunno za Insider – Pokret #MeToo iznosi nešto što se naziva “moja istina”. E pa, toga u našem pravosudnom sustavu nema! Postoji istina. I postoji laž! Moj je posao raditi na utvrđivanju istine, a protiv laži – izjavljuje Donna.

Nakon što je proglašen kriv pozlilo mu je a odvjetnica je najavila žalbu. Kako je najavila žalbu tako se pojavilo još istraga protiv njega i žrtvi. Slijedi mu još suđenja a pojavile su se brojne svjedokinje koje potvrđuju tko je zapravo bio ovaj čovjek tako da Đavolja odvjetnica neće dobiti bitku. Vodi se istraga za još dva postupka.

Imperij tim

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik