SERGI CONSTANCE: MELEM ZA ŽENSKE OČI

Jedan od najpoznatijih fitness modela na svijetu Sergi Constance,  proteklih godina je napravio zaista impresivnu transformaciju iz modela u pravog bodybuildera koji izgledom izaziva strahopoštovanje.

Španjolski superstar svijeta fitnessa je naime kroz takmičenja u physique kategoriju zaradio IFBB PRO kartu,  a protiv najboljih na svijetu u toj kategoriji je nastupio na protekloj Mr. Olympiji. Budući da se nije proslavio prije svega jer se radi o veoma specifičnoj kategoriji gdje na ovom nivou i mali višak mišića može značiti nazadak od nekoliko pozicija u konačnom plasmanu,  Constance je odlučio da krene u napad na titule u Classic Physique kategoriji.

Nedavno osnovana kategorija iz primarnog razloga što se bodybuilding susreće sa sve glasnijim kritikama da je izgubio ljepotu i da su klasični velikani ovog sporta izgledali neuporedivo ljepše od današnjih šampiona. Upravo ima potencijal da postane možda i najpopularnija kategorija na fitness i bodybuilding takmičenjima.

Zaista volim ovu diviziju i mogućnost da se takmičim u njoj. Poze u ovoj kategoriji su poput ‘old school’ poza u Zlatnoj eri, što stvarno volim jer mogu pokazati pravu umjetnost poziranja i zbog toga ću raditi više na svom poziranju“, ističe slavni Španjolac, dodavši da jedva čeka da se takmiči.

Pripremila: Imperij sila Foto: Instagram

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik