Zlatni medvjed na Berlinaleu tajnom iranskom filmu “Nema zla”

Film iranskog redatelja Mohamada Rasouloffa “Nema zla” dobitnik je Zlatnog medvjeda na Berlinskom filmskom festivalu 2020, rekao je predsjednik žirija Jeremy Irons. Ovaj film, koji predstavlja proučavanje i kritiku smrtne kazne u Iranu, snimljen je u tajnosti.

Rasoulof, koji u ovom filmu prati četvero ljudi koje treba pogubiti, kao i njihove moralne odluke i odluke, Iran nije dopustio da napusti zemlju i dođe u Berlin. Njegova kći Baran, koja glumi u ovom filmu, nagradu je uzela u ime svog oca.“Oduševljen sam ovom nagradom, ali istovremeno sam tužan jer je to za filmaša koji večeras ne bi mogao biti ovdje.”, rekao je Baran.

Srebrnog medvjeda, odnosno nagrade žirija, nagrađen je američkim filmom “Nikad rijetko uvijek uvijek”, dok je Srebrni medvjed nagrađen južnokorejskog redatelja Hong Sansa za “Ženu koja trči” u kategoriji najboljeg redatelja. Srebrni medvjed za najbolju glumicu dodijeljen je njemačkoj glumici Paulu Berru za ulogu u filmu “Undin”, a ista nagrada za najboljeg glumca dodijeljena je talijanskom glumcu Eliou Germanu za ulogu u filmu “Skrivena”.

Talijanski film “Loše priče” dobio je Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij.

Imperij tim

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik