JEDINSTVENA SLIJEPA SOVA IZGLEDA KAO DA IMA GALAKSIJE UNUTAR OČIJU!

Ako su oči ogledalo duše, onda preslatka sova, imena Zeus, u svojoj duši sadrži cijeli svemir.

Njene oči izgledaju kao da sadrže malu galaksiju, poput čarobnog neba, prekrivenog zvijezdama.

Zeus je zapadna vrišteća sova, koja je u mladosti doživjela nesreću nakon koje je oslijepila. Trenutno, može vidjeti samo nekih 10% te je zbog toga smještena u Centar za divlje životinje u Kaliforniji.

Zbog svojih neobičnih očiju, koje izgledaju kao da su ispunjene ljepotama svemira, sova je ime dobila po grčkom bogu neba i grmljavine – Zeusu.

Za naših 40 godina rada i iskustva sa divljim životinjama, nikad nismo vidjeli ništa slično“, priznao je tim iz centra za životinje u Kaliforniji, kod kojih je Zeus zbrinut još od 2012. godine.

Njemu odlično ide. Svakoga dana družimo se u našem uredu i on je potpuno zdrav.

Zeusove nevjerovatne oči rezultat su ugrušaka proteina i krvnih pigmenata, a pored toga pati i od sive mrene.

Tim iz centra za životinje pretpostavlja da je sova oslijepila tijekom napada nekog od predatora, ali i da je možda imala nesreću prilikom letenja.

Zbog njegove nezgode, onemogućen mu je povratak u divljinu, jer se ne bi mogao brinuti sam o sebi, ali zato mu tim iz centra za životinje pruža svu potrebnu pažnju i hranu.

Ljudi su doslovno ostajali u suzama prilikom susreta sa našim posebnim mališanom“, rekao je tim.  „Važno je spomenuti da je Zeusov nedostatak probudio jako puno osjećaja svijesti i brige, ne samo za životinje, nego i okoliš u kojem se nalazimo. Zeus je doista ambasador.. On je radost.  Briga o njemu nije samo odgovornost, nego i privilegija“, dodali su.

I.B., Instagram

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik