NEVJEROVATNE AVANTURE RONIOCA I MORSKOG PSA KOJI SU PRIJATELJI VEĆ 20 GODINA!

Neobično prijateljstvo između ovog ronioca i morskog psa traje već nevjerovatnih 20 godina.

Iako to nikad ne biste mogli ni pomisliti, između njih dvoje rodila se velika ljubav, koja je, kako i sami možemo vidjeti – obostrana.

Morski pas Emma, nekoliko je puta završio s kukama u tijelu, a Jim je svaki put bio uz nju i njegovao je. Mazeći je, vadio je kuke iz njenog tijela, a dosta puta se našao pri ruci i da pomogne njenim prijateljima koji su nakon lovaca završili sa nekim od ružnih „suvenira“ u tijelu.

Jim tvrdi da nema razlike između morskih i kopnenih pasa, te da su i morski psi umiljata bića koja obožavaju češkanje po glavi.

Svaki put kad Jim zaroni u more, njegova prijateljica Emma sa oduševljenjem dopliva do njega. Tada počinju njihove zajedničke morske avanture i ronjenje koje traje i po nekoliko sati.

Jim je priznao da ne osjeća nikakav strah od Emme, ali ni od njenih prijatelja.

Kako kaže – ljudi nisu hrana za morske pse, i za svojih 20 godina iskustva još nikada se nije sreo sa agresivnim morskim psom.

Jim tvrdi da prilikom susreta sa morskim psom, laganim pokretima ruke možete da mu date do znanja da ga nećete povrijediti, te da tada ni životinja neće povrijediti vas.

I.B., YouTube

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci:

Izbornik