OBITELJ PREKO NOĆI OSTAVILA OTVORENA VRATA, A UJUTRO I JE IZNENADILA NENADANA GOŠĆA

Obitelj iz SAD-a iznenadila se kada je u svojoj kući zatekla psa kojeg ne poznaje. Kako je snimak kamere koja nadzire ulazna vrata pokazao, povrijeđena i premorena lutalica ušuljala se u njihov dom u 3:15 ujutro, bježeći od oluje. Ispostavilo se da je tata tada jednomjesečne bebe bio toliko umoran, da nije ni primijetio da ulazna vrata nisu dobro zatvorena. Njegov propust omogućio je psiću, koji se sada zove Suzy, da pronađe utočište.

Suzy je još bila štene. Šepala je, bila je uplašena i neuhranjena. Porodica je odlučila nazvati Službu za kontrolu životinja, ali su se predomislili i odveli je kod veterinara. Suzy nije imala ugrađen čip, što znači da je živjela na ulici. Osim povrijeđenih šapica, imala je i oteklinu na licu zbog zuba koji je počeo izbijati iz vilice, a bila je i vidljivo traumatizirana.

Njena sreća se preokrenula i sada je član jedne velike porodice gdje ima ljubavi i njege napretek. Osim toga, tu je drugi porodični pas po imenu George koji je čuva. Živahna Suzy se oporavlja i već šeta na sve četiri šape. Kako objašnjava tata porodice, sada im je zadatak dobro je udebljati.

Ova nevjerovatna priča ima još jedan zanimljiv obrat. Naime, potpuni stranac možda je i najzaslužniji što je Suzy pronašla svoju novu porodicu. Slučajni prolaznik po imenu Steve je te sudbonosne večeri primijetio da su ulazna vrata Suzynih sadašnjih vlasnika otvorena, pa je prišao provjeriti je li sve u redu, a kada nije dobio odgovor, samo ih je zatvorio i otišao.

H.B., Instagram

Tagovi:

Povezani članci:

Izbornik