HARVEY WEINSTEIN OSUĐEN NA 23 GODINE, KRIV ZA ZLOSTAVLJANJE!

Jedan od najmoćnijih ljudi Hollywooda te vlasnik producentske kuće „Miramax“, Harvey Weinstein, osuđen je na 23 godine zatvora. Nije mu pomogla “Đavolja odvjetnica” da sudac odreže drakonsku kaznu čovjeku koji je vedrio i oblačio, družbovao sa svim predsjednicima i bio nedodirljiv. Porota je vjerovala žrtvi a sudac odrezao kaznu.

Harvey će odslužiti zatvorsku kaznu nakon što je optužen da je kriv za silovanje žene čije ime je ostalo anonimno i navodno, nasilnog oralnog seksa na kojeg je natjerao kolegicu Miriam Haley.

Presuda je prvostupanjska po točkama optužnice za silovanje trećeg stepnja i krivični seksualni čin prvog stupnja, dok je za najozbiljniju točku optužnicu tj. predatorski seksualni napad i silovanje prvog stepena – oslobođen.

Nekadašnji prvi čovjek Hollywooda, na sudu se pojavio u invalidskim kolicima, a poznata je činjenica da se ne može kretati bez pomagala. Također, nedavno je podvrgnut i operaciji srca.

Odvjetnici zaduženi za Weinsteinov slučaj pokušali su predložiti što manju kaznu, navodeći da i kazna od 5 godina zatvora, za njega može biti ‘doživotna’.

Slučaj Harveyja Weinsteina bio je kao bomba koja je 2017. odjeknula svijetom filmske produkcije, nakon što ga je više žena javno optužilo za seksualno uznemiravanje, napastvovanje pa čak i silovanje.

Iako neke od optužbi nisu potvrđene, ugled ovog 67-godišnjaka definitivno je dosegnuo svoje dno.

Njegov slučaj pokrenuo je #metoo pokret – koji se inače fokusira na moćne muškarace koji navodno zloupotrebljavaju svoju poziciju kroz seksualno predatorsko ponašanje.

H.B. Facebook

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik