HUAWEI PRELAZI GRANICE STVARNOG: NOVI P40 PRO DALEKO ISPRED KONKURENCIJE

Sve se više govori o osobinama nove “zvijeri” kompanije Huawei, a to je nadolazeći flagship smartphone P40, odnosno P40 Pro. Kompanija Huawei ne dopušta da otkazivanje Mobile World kongresa poremeti njene planove za 2020. godinu.

Usprkos nepredviđenim okolnostima koje je stvorio koronavirus, kineski telefonski gigant napreduje s planovima za svoju najnoviju generaciju vodećih telefona. Huawei P40 i P40 Pro – koji će biti predstavljeni u Parizu 26. ožujka. U prodaji će se naći nedugo nakon. Baš kao i prošla serija P30, nadolazeći premium telefoni neće sadržavati Googleov paket usluga (koji uključuje Google Play trgovinu, Gmail, Google Maps itd.), niti će imati punu moć Google-vog Android operativnog sistema. Umjesto toga, očekuje se da telefoni ponovno rade na Android generičkom “open-source“ operativnom sistemu, a potrošači će morati preuzeti aplikacije preko Huaweijeve galerije aplikacija kao zamjenu za Google Play Store.

Vrijedi spomenuti da Huawei ima plan prestati se oslanjati na Google. Prema pisanju Reutersa, Huawei se udružio s kompanijama Xiaomi, Oppo i Vivo kako bi napravio servis konkurentan Google Play Storeu. Ova inicijativa poznata je pod imenom Global Developer Service Alliance i bit će predstavljena ovog mjeseca.

H.B., Facebook

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik