ONI SU DANAS RIJETKOST: IMAJU MILIONE, ALI ŽIVE SKROMNIM I JEDNOSTAVNIM ŽIVOTOM

Neke zvijezde vole trošiti novac na skupe automobile, vile, garderobu i putovanja, ali neki od njih pažljivo raspolažu svojim novcem i žive “kao sav normalan svijet”. Kada razmišljamo o životima velikih zvijezda, zamišljamo goleme vile, skupe restorane, luksuzne automobile i skupu odjeću, piše Bright Side. Za neke zvijezde, to jest tačno. Ipak, postoje i oni drugi, koji usprkos milionima koje imaju, vode vrlo obične živote. Svi oni imaju različite razloge za to, ali svoj novac troše pažljivo.

Adele

Ova pjevačica, čije je ime dospjelo i u Guinnessovu knjigu rekorda, zbog svojih dostignuća u muzici, vodi prilično jednostavan život. Nema skupe haljine ni fotografije s jahti ili privatnih plaža. Nakon što se razvela od Simona Koneckog, usmjerena je na odgajanje sina i nastavlja izvoditi savršene pjesme za svoje fanove.

Tyra Banks

Bivši supermodel i osnivačica emisije America’s Next Top Model je, uprkos svom impresivnom bankovnom računu, rekla o sebi: “Pitam svog računovođu mogu li priuštiti nešto, a on mi kaže: O čemu to govoriš?

Smatra da je potpuno u redu jesti brzu hranu iz najbližeg restorana, a umjesto skupog tableta koristi obične papirnate notese za svoj posao. Također koristi i šampone i sapune iz hotela u kojem odsjeda. Neke njene kolege je osuđuju zbog ovog stava, ali definitivno svako ima pravo raditi sa svojim novcem ono što želi.

Ashton Kutcher i Mila Kunis

Njih dvoje znaju kako ispravno koristiti svoj novac. Oboje su bili jako siromašni u djetinjstvu i znaju pametno raspodijeliti novac. Oni i svoju djecu uče istim stvarima. Zapravo, novac koji bi njihova djeca trebala naslijediti, otići će u dobrotvorne svrhe.

Kristen Bell i Dax Shepard

Glumica i njen muž poznati su po tome što su prilično štedljivi. Imaju oko 18 miliona dolara, ali su potrošili samo 140 dolara na svoje vjenčanje. Kristen je rekla i kako se njih dvoje toga ne srame.

Tobey Maguire

Tobey Maguire je poznati glumac koji je glumio Spider-Mana, a odrastao je u siromašnoj porodici. To je imalo veliki utjecaj na njegovu ličnost i uprkos tome što sada ima dosta novca, on i njegova porodica žive na malom imanju i on svoj novac štedi na razne načine. Tobey kaže da ne želi da potrošiti sav novac dok je mlad pa da u starosti moli producente za uloge. On može zarađivati sada i da ima dovoljno novca za sebe i svoju djecu do kraja njihovih života.

 

Renée Zellweger

Baš kao i Tobey Maguire , i Renée je odrasla u siromašnoj porodici i zna koliko je teško zaraditi novac. Kada je bila mlada, radila je kao konobarica i to je imalo veliki utjecaj na to kako se odnosi prema novcu. Ona ne voli kupovati skupu garderobu, pratiti sniženja i dobre ponude i pokušava trošiti malo struje kod kuće. Ipak, ona poklanja dosta novca u dobrotvorne svrhe.

Sarah Michelle Gellar

Glumica se ne srami činjenice da voli štedjeti, ali sa svojim mužem, Freddiejem Prinzeom, Juniorom, daje dosta novca u dobrotvorne svrhe.

Počela sam s tim odavno jer me moja majka, prije puno vremena, naučila da, čak i ako nemaš ništa, postoji način da ti se vrati sve što daš. Zato mislim da, ako potrošim samo malo novca za hranu za one koji gladuju, svijet će postati malo bolji“, rekla je ona.

H.B., Instagram

Tagovi:

Povezani članci:

Izbornik