LOVOROV LIST KAO NAJUČINKOVITIJI LIJEK PROTIV KAŠLJA

Suhi, dugotrajni kašalj kojem smo najskloniji u ovom periodu godine veoma je čest kod mnogih ljudi.

Sirupi, tablete i sprejevi možda zaustave kašalj na kratko, ali za trajno sprječavanje kao lijek možete upotrijebiti začin koji sigurno imate u kući.

Riječ je o lovorovom listu.

Listovi lovora bogati su vitaminom B, ali i raznim drugim mineralima.

Njegovo djelovanje je protivupalno i antiseptičko, stoga je odličan za zaštitu i održavanje jakog imuniteta.

Lovorov list se još od davnina koristi kao lijek. On pomaže u boljem funkcioniranju nervnog i mišićnog sustava te pozitivno utječe na metabolizam i hormonski status.

Čaj od lovora se upotrebljava u liječenju bolesti probavnih organa, anoreksije, gubitka apetita, kod šećerne bolesti, kardiovaskularnih smetnji, ali i za dezinfekciju prostora u kojima se nalaze virusi gripa, prehlade i razni drugi mikrobi.

Da bi napravili učinkoviti sirup protiv kašlja od lovora, sve što vam je potrebno je šest listova lovora, 2,5 decilitara vode, šest kašika šećera (poželjno smeđeg) i jedan limun.

Proključajte 2,5 decilitra vode u posudi, a onda dodajte listove lovora koje ćete u ključaloj vodi kuhati od 6 do 10 minuta. Vodu u kojoj se kuhao lovor procijedite u drugu posudu u koju ćete dodati šećer i limun. Dobro promješajte i pričekajte da se šećer istopi. Sirup koji ste napravili uzimajte nekoliko puta dnevno. Možete uzimati po kašičicu svaki put kad dobijete napad kašlja. Sirup možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana.

I.B., Facebook

Tagovi: , ,

Povezani članci:

Izbornik