BITCOIN DOŽIVIO VELIKI PAD!

Cijena bitcoina na burzama potonula je posljednjih dana, što se tumači reakcijom tržišta i ulagača na proglašenje pandemije i sve ozbiljnijih posljedica koronavirusa 2019-nCoV.

Prije točno mjesec dana koronavirus bio je tek epidemija koja je zahvatila Kinu i poneku drugu zemlju, na nas je utjecao tek obustavom letova i paketnog prometa iz Kine, a ulagači su u bitcoinu počeli tražiti sigurnost u doba ekonomske neizvjesnosti.

Tada je potražnja za najpopularnijom kriptovalutom porasla, pa je i njezina cijena nakon dugo vremena bila premašila 10.000 dolara.

No, proglašenjem pandemije i sa sve ozbiljnijim posljedicama širenja koronavirusa na gospodarstvo koje vidimo diljem svijeta, reagirala su i tržišta dionica, ali i kriptovaluta, javlja Bug.

Pokazalo se da bitcoin i druge kriptovalute ipak nisu tako sigurna imovina u doba moguće recesije, pa je krenula velika rasprodaja. Samo u posljednja 24 sata cijena bitcoina tako je pala za preko 25%, i strovalila se na razine od oko 6.000 američkih dolara.

Koronavirus je ovoga puta istaknut kao osnovni uzrok pada vrijednosti bitcoina. Ulagači su, čini se, zaboravili na optimizam povezan s nadolazećim “halvingom” odnosno prepolovljenjem nagrada koje se dobivaju rudarenjem, a u ovom kriznom trenutku više niti ne smatraju da je bitcoinsigurna luka” kada vrijednosti ostale, nedigitalne, imovine padaju.

H.B., Facebook

Tagovi: ,

Povezani članci:

Izbornik