LJUDI DILJEM ITALIJE TOČNO U PODNE IZAŠLI SU NA SVOJE PROZORE I ODRŽALI JAVNI KONCERT PODRŠKE

Točno u podne, diljem Italije, stanovnici su izašli na prozore i balkone i – zapljeskali. Aplauz nije bio samo način da se povežu s drugima dok je zemlja u samoizolaciji, već i da ohrabre sebe i druge da izdrže ovaj težak period.

Flash mob, iznenadna akcija, organizirana je putem društvenih mreža kako bi se dala potpora medicinskom osoblju te svih javnim službama koje ovih tjedana rade kako bi liječili, pomagali i spašavali zaražene, no neki su pljeskali za Italiju, neki za sebe, neki tek toliko da ostanu bliski s drugima u vremenu kad nema okupljanja, kad nema mitskog odlaska na aperitiv, što je Talijanima jednako važno kao i odlazak u crkvu, i kad moraju između sebe održavati razmak od najmanje metra.

No “akcija pljesak” samo je jedan od načina kako prevladati šok izolacije. Koncerti, svirke i pjevanja s balkona i prozora, u kojima sudjeluje cijelo susjedstvo, već jučer su se počeli “održavati” diljem zemlje. Za jučer u 18 sati spontano je, preko društvenih mreža, organiziran prvi nacionalni koncert.

Neka svi stanovnici Italije uzmu instrumente i zasviraju s prozora i naša će zemlja tako na nekoliko minuta pretvoriti u ogroman besplatan koncert.” stoji u poruci koja je, kao i virus koji ih je zatvorio u kuće, postala viralna.

Talijani održavaju i izložbe na internetu i na prozorima, a posebna je akcija namijenjena djeci. Njih se ohrabruje da riječi “Sve će biti dobro“.  Napisane i oslikaje na platnima i papirima te podijele na društvenim mrežama i izvjese kroz prozor.

H.B., Twitter/Instagram

Tagovi: , ,

Povezani članci:

Izbornik